tirsdag 10. mars 2015

Vasaloppet 2015


Pappa: Skal du prøve blanke ski Guro?
Jeg: Klarer jeg det da?
Pappa: Ja, du må satse litt!!
Jeg: Ok, da prøver jeg det da.. HJELP!!

Vi spoler tilbake litt..  Jeg har hatt et mål denne sesongen, Vasaloppet. Jeg har levd i bobla i fire måneder nå, jobba med å bli enda litt råere til å stake. Uka før Vasaloppet ble jeg slått ut av forkjølelse og var lenge i tvil om jeg skulle starte. Hvem har egentlig en perfekt oppladning til sesongens mål? 

Fredag dro vi ned til Sälen sammen med gjengen fra Gudbrandsdalen og noen stakemaskiner fra Oslo. Stig hadde ordnet et perfekt opplegg med hytter og buss. Manageren min kom lørdag morgen for å fikse ski og lange meg drikke underveis i rennnet. 


Pappa leker ikke..

Våknet lørdag morgen til skikkelig dårlig vær, vind og regn i lufta, bare å forbrede seg på det værste. Lørdag ble brukt til å teste litt ski og stappe i oss alt for mye mat. Vi begynte å leke litt med tanken om å kjøre blanke ski. Jeg testa kroppen litt i bakkene, men kjente at det ikke var så mye trøkk i armene. 


Tilbake på hytta snakka vi litt med de andre som hadde testa, alle ville gå med feste. Jeg stoler 100 % på managern min. Hvis pappa sier blanke ski da gjør Guro som pappa sier!! 
La meg med en liten følelse av panikk, men den gikk heldigvis fort over. 

Vekkeklokka ropte ut kl 03:15, nattesøvnen er aldri et problem så jeg følte meg uthvilt. Pappa, Gorm og Uwe dro ned til start for å stille seg opp i kø for å komme så langt mulig fram i puljene. Siden jeg har manager kunne jeg slappe av litt og slapp å stå i kø ;) 


Ca så mye vann var det i startområdet...

08:00 startet rotterace, jeg kastet meg på stavene. Inn i den første bakken uten feste var tung å komme opp, passet på stavene mine så godt jeg klarte.  Etter ca 30 min begynte jeg å få litt flyt på stakinga. Hadde helt sinnsykt glid, takk pappa. Gikk lekende lett over myrene og plukka mange damer. Jeg følte meg rå! Så kom de første bakkene, faen skulle hatt feste. Gutta titta bort på meg i bakkene og ga meg et "stakkars deg" blikk. Sukka tungt på toppen av alle bakkene, tricepsfesten var absolutt i gang. Fikk første langing av pappa Evertsberg. Skal du ha feste? Nei, jeg har helt sinnsyke ski!!! 


Bläbær suppen leverer alltid på Vasaloppet!!!

Beina var søkk våte og jeg begynte å miste følelsen i beina. Endelig Hökberg, bare 2 mil igjen. Plukka fortsatt damer så jeg forstod at jeg jeg gikk bra. Venta også på at Gorm skulle ta meg igjen fra puljen bak, men pappa ropte at jeg haddde 5 min. Yes, fortsett Guro!!


Vasaloppet er ikke flatt!! 15 km igjen og jeg begynte å få ektremt vondt. Eneste måten og komme seg fremover var bare å fortsette med samme begevelse om jeg hadde gjort i 5 timer... Fortsatt noen gule startnummer foran meg, så det var bare å jakte på flere damer. Fokus!!  4 km igjen til mål, jeg hadde problemer med å puste, ryggen verka. Satte inn siste spurt på oppløpet og henta siste damene jeg kunne se. Rulla over målstreken, ble hengende på stavene mens det trilla noen tårer nedover kinnet. Jeg var så sliten og hadde så vondt at jeg ville bare legge meg ned..

Fikk klapp på skuldra av noen av gutta jeg hadde staka sammen med, men det hjalp ikke så mye akkurat da. Så gikk det opp for meg, jeg har staka i 9 mil!! Jeg trodde ikke det var mulig før jeg starta, men jeg har bevist for meg selv at jeg er ganske tøff. 

Dette var 5.gang jeg gikk Vasaloppet og jeg har ikke vært med på så tunge forhold før. Konkurransetiden var 40 min dårligere enn sist jeg gikk, men en time bak Justyna Kowalcyck er ikke dårlig på 9 mil. 


En VELDIG fornøyd dame i mål på 5:45:45, nr 28 av 2000 damer.

Nå lurer du sikkert på hvordan kroppen føles etter Vasaloppet? Jeg tror ikke jeg finner et sted på kroppen som ikke gjør vondt. Dette er heldgvis frivillig, så jeg forventer ikke mye sympati :) 


Pulskurve på Vasaloppet, snitt på 83 % av maks!

 DET ER BARE Å GØNNE PÅ :) 


Hilsen Stakemaskina ;)

1 kommentar:

 1. HALLO; Trenger du et lån?
  Vi tilbyr lån til enkeltpersoner: personlig lån til konsum, boliglån, kredittinnløsning, gjeldsinnløsning (For å samle all gjeld på en kreditt), forretningslån og også et lån for å kjøpe en bil.

  Trenger du et lån for å finansiere prosjektet ditt?
  Vi kan støtte deg med et lån for å gjennomføre prosjektene dine, for eksempel: bygging av hus, kontorer, gårder, og også finansiere reiseprosjekter, ditt selskap eller et prosjekt som du trenger ekstern finansiering.

  Trenger du et investeringsfond?
  Vi kan investere i de store prosjektene dine. Dette er forbeholdt selskaper som søker investorer for å finansiere forskningsprosjekter, eiendomsprosjekter, overtakelser og andre forretningsbehov.

  VELG DE BESTE LÅN-alternativene NÅ !!! For mer informasjon om tjenestene våre, kontakt oss via denne e-postadressen: novaglobalfinances@gmail.com

  Hva vi tilbyr;
  Vi tilbyr alle slags lånetjenester, både sikrede og usikrede lån, gjeldskonsolidering og mange andre til en veldig rimelig pris.

  NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES er datterselskapet til et av de sterkeste finanskonsernene i Europa og over hele verden med en stor kapital. NOVA GLOBAL FINANSIELLE TJENESTER forfølger en strategi for å være til stede der vekst blir funnet, koble kunder til mulighetene det skaper, hjelpe bedrifter med å vokse, økonomier til å trives og enkeltpersoner til å realisere sine ambisjoner.

  Send en låneforespørsel nå !!!
  Navn: Camilla Karlsen (lånesenterbetjent)
  Kontakt mail: novaglobalfinances@gmail.com

  SvarSlett