torsdag 6. august 2015

Team Høydemeter - En uke på norgesferie

Team Høydemeter består av en fjellgeit fra Valderøya og en seig langrennsløper fra Gubrandsdalen. Vi la planen for norgesferien før vi dro og allerede når vi kom til Lom var planen lagt om. Heldigvis hadde pappa lånt oss sin råe kassebil og vi hadde ingenting som holdt oss fast. Vi skulle bare finne alle de råe bakkene i Norge :)
Medlem nr 1: Hilde Rørvik Nordstrand


Medlem nr 2: Guro Halsa Bakken


Huset vårt ble med overalt, sauelukta i bilen ble heldigvis bytta ut med svettelukt utover i uka.

Dag 1: GALDHØPIGGEN 2469 moh
Planen var å starte starte i Jotunheimen å sånn ble det, yr viste strålende sol lørdag morgen. Vi overnattet på en campingplass ca 45 min fra Spiterstulen. Denne våren har det vært veldig kaldt så vi møtte mye snø bare etter noen hundre meter. Vi hadde med oss godt med klær, niste og mat. Hilde hadde fyrt opp stormkjøkkenet på morgenen å kokt egg og havregrøt. Klassedame!


Vi holdt jevn fart oppover for å holde pulsen oppe, møtte mange som hadde med seg ski. Det frista litt når vi gikk med snø til knærne. Utsikten var helt magisk og vi måtte stoppe mange ganger bare for å se oss om og ta masse bilder. 100 meter før toppen måtte bare Hilde (som vanlig..) kjøre et drag :) Vi brukte ca 3:15 opp til toppen, der var det veldig mange andre som også hadde tatt turen opp i det sinnsykt fine været. På tur ned akte vi på rompa med et smil og var nede igjen etter ca 1:15. En helt magisk dag på Galdhøpiggen!!!!
Vi satte oss i bilen og kjørte ca 2 timer til Skjolden. Der hadde vi fått tips om en helt sinnsykt rulleskitur!! På brygga i Skjolden fant vi en parkeringsplass med panorama utsikt, helt gratis ;) 


Dag 2: Skjolden - Sognefjellet 33 km 1532 moh 
Våknet opp til strålende sol i dag også og fylte sekkene våre med mat og drikke. Vi var veldig usikre på hvor brutal denne turen kom til å bli. Første 9 km gikk veldig flatt før vi møtte bakkene. Vi bestemte oss for å kjøre 10-15 min drag før vi tok små pauser. Hilde på blades og jeg på klassisk rulleski. 


Etter 2 timer begynte vi å merke kjøret, asfalten var ekstremt treig så vi fikk ikke mye gratis!! Drikke var også veldig vanskelig å få fylt på med, men vi hoppa ned i noen bekker å fikk fylt på litt. Når vi begynte å nærme oss 1000 moh fikk vi ny motivasjon. Brøytekanter og en helt fantastisk utsikt. Sognefjellet er helt magisk!! 
Siste 4 km var drøye. Det gikk opp og ned hele veien og kreftene begynte å dabbe av. Vi er heldigvis like glad i å trene så vi vet at vi blir sterkere av akkurat sånne økter. Endelig kom skilte 300 meter til Sognefjellshytta. Klokka viste 33 km, 1732 høydemeter og 3 t 40 min. Løp inn å kjøpte solo og saltsild, det smakte MAGISK!!!
To veldig fornøyde jenter på toppen!!!!

Da var det bare et problem igjen, komme seg fra Sognefjellet ned til Skjolden. Vi prøve å haike en stund, men det var ikke så mange som hadde lyst til å ha med seg to svette jenter i bilen. Heldigvis fikk vi stoppa en følgebil til noen spreke syklister, der fikk vi sitte på ned til Turtagrø. Lukten av boller fra bakeriet i Lom møtte meg i bilen, måtte ta meg sammen for å ikke angripe den posen...
Fra Turtagrø måtte vi løpe rundt å spørre pent om vi kunne sitte på videre ned, der møtte vi en hyggelig type fra Sogndal som hadde en bil til 1 million bak på hengeren. 
Tilbake i Skjolden var det bare å dra fram kartet og finne neste destinasjon..


Vi kjørte videre til Geiranger camping på kvelden, happycampers :) Vi spise et bedre måltid med mye vin  i vakre Geiranger på kvelden. Det kribla litt i kroppen etter å løpe opp til Dalsnibba dagen etter, men vi klarte å spare oss.. ;)


Dag 3: Trollstigen 750 moh - 10 km
Vi våkna opp ca sånn dagen etter, jeg med rød nese og Hilde med Cecilie Skog lookalike sveis! Denne dagen kunne bare bli bedre :) Første dag med dårlig vær og begge merka det litt på motivasjonen. Beina og kroppen var det ingen klager på. Vi var litt turister oppe ved Trollstigen før vi prøve å finne oss haik. 

Toppmotiverte :)

Vi fikk haik med en turistbuss ned Trollstigen. Vi ble fort kjendiser i bussen og alle ville ha bilde av oss. De sov på bussen i 3 uker og hadde ved seg all maten sin fra Tjekkia, sånne turister vil Norge ha.. :) Nede ved Trollstigen camping hoppa vi av bussen, var litt usikre på hvor langt ned vi skulle være med. Fra der var det 9,7 km og 667 hm opp til toppen. Planen var klar, to drag opp til toppen. Bakken var i snitt 9% stigning, perfekt for Team Høydemeter. 
På toppen fikk vi applaus og mange hyggelig kommentarer fra turister som hadde sett opp. Tror det føles sånn ca som å vinne OL gull :) 


Vi kasta oss i bilen igjen, 4 timers kjøretur til Loen. Vi begynte å merke lukta i bilen etter så mange dager med høydemeter. Det er begrensa hvor lenge tørrshampo og kattevask funker. Vi begynte å lengte etter spa og Alexandra i Loen. Vi kom ganske seint inn til Loen tirsdag kveld og slengte bilen inn på et anleggsområde med fjordutsikt, helt gratis :) (og sikkert ikke lov..)
Dag 4: Skålå 1848 moh


Vi var innom turistinformasjonen i Loen på morgenen for å spørre om hvordan det var å gå opp på Skålå. Der ble vi anbefalt truger og staver for å komme opp på toppen. Vi var tøffe i tryne som vanlig og tenkte at dette går helt sikkert bra. Vi traska avgårde i tåka oppover og merka ikke mye til snøen før vi nærmet oss 1000 moh. Der møtte vi noen som hadde sovet oppe på Skålå, de sa at vi ikke kom opp uten truger. De hadde brukt 5 timer og tråkka med snø opp til knærne mange steder. Etter et møte i THM bestemte vi oss for å gi opp og løpe ned igjen, med tungt hjerte. Været og føret var ikke med oss den dagen. Vi kommer tilbake Skålå!!!Dag 5: Total avslappning på Alexandra i Loen
Det første vi gjorde når vi våknet opp på onsdag var å ringe hotellet å spørre når vi kunne sjekke inn. Vi pressa inn en liten løpetur før vi kom til hotellet, slitne og klare for en dusj. Det første vi møtte var en flaske champagne fra Gorm, det var en bra belønning etter nesten en uke i fjellet :)
Resten av dagen ble brukt til spa, drikke og veldig mye god mat.

Norge slutter aldri å overraske! Du trenger bare en kassebil, to spreke jenter og et kart :)

NORGE ER IKKE SKAPT FOR Å SITTE PÅ RÆVA!
Takk for en rå tur Superhildern :)


1 kommentar:

  1. Syykt kult! nydelige bilder og megamotiverende å lese. You rock!

    SvarSlett