søndag 8. september 2013

Halvtraver'n - et løp å bli glad i :)

Hvordan er formen etter en måned med 3-4 timer sporadisk trening i uken? Det fant jeg ut i dag, ikke veldig behagelig. Halvtraver`n er et løp jeg vil anbefale for alle som er glad i å løpe, mye terreng og bratte bakker. Våknet opp til strålende sommervær og tok turen opp til Sogsvann. Der krydde det av løpsglade mennesker, jeg begynte å glede meg. Hadde et lite håp om slå tiden fra i fjor, men da hadde jeg løpt mye mer.

Starten gikk kl 11 fra Skar, Arild og jeg startet side om side. Dette kom til å bli en tøff match!!
Løypeprofilen er brutal i starten, rett oppover i 5 km. Pulsen gikk i taket med en gang, pressa på 90% oppover bakkene. Det var litt hardt, jeg kom til å få svi for det senere..
Etter 5 km går det inn i det kuleste partiet av løypa, mye krevene terreng. Da er det bare å konsentrere seg om å flytte beina rask nok, klarte å unngå å tryne. Det var det mange andre som tok seg av..


Måtte gå i de fleste bakken for å få pulsen ned, kroppen var ikke i slaget. Jeg tenkte faktisk tanken på å bryte. Har aldri brutt et løp før, men dette var jo "bare" en bra treningsøkt... Etter stipartiene kom vi ut på grusvei, der fikk jeg litt fart på beina igjen. En time var passert, 5 km til mål. Jeg måtte jobbe skikkelig for å komme til mål, gikk bakkene og løp fort på slettene og nedover. Så på klokka at det skulle bli hardt å slå tiden fra i fjor. 1 km igjen, pusha på over 90%. Ved Sogsvann så jeg plutselig Arild gående, ga han et dytt og vi løp side om side en stund. La inn et ite rykk siste 500 m og kom inn på 1.24:30. 4 min dårligere enn i fjor.

Hva slår følesen når du kan kolapse i mål? INGENTING :) Jeg er kjempeglad jeg gjennomførte løpet!!

Har byttet over fra Polar til Garmin, superhappy med den nye klokka. Mye bedre å slippe å ha den Polar gpsen overalt. Den viste iallefall høy nok puls i dag:)Happy jente i mål, jeg kommer tilbake neste år :)

Etter løpet dro jeg ned til Aker Brygge for å heie på mamma som løp KK mila. Mamma er flink til å ta seg av oss andre i familien som konkurerrer hele tiden. Jeg er super imponert over mamma som kom gjennom KK mila med et stort smil. Dette vil jeg ha mer av mamma :)
1 kommentar:

  1. Jeg så deg under oppvarmingen på Skar. Helt enig i at det er en flott trasè, og med det fine været - bare smil. Du kommer nok sterkt tilbake neste år! Bente S.

    SvarSlett